Per tafel organiseren we 4 tot 6 bijeenkomsten, vanaf mei 2021 tot februari 2022. U kunt zich aanmelden als gesprekspartner aan één van deze tafels. Per tafel zijn 10 ‘stoelen’ beschikbaar.
Als u zich aanmeldt is het de bedoeling dat u alle bijeenkomsten aanwezig bent. Vanwege de continuïteit is het niet handig om ‘halverwege in te stappen’.
Uiteraard bepalen de deelnemers aan tafel met elkaar de onderwerpen, waarover ze het willen hebben en wat zij dus willen terugzien in de plannen. De Dorpsvisie ‘Een toekomst van leefbaarheid, duurzaamheid en bestaansrecht’ van de Oudeschipsters, samen met de Vereniging Dorpsbelangen Oudeschip bevat al een aantal waardevolle aanknopingspunten voor een verder gesprek.
De inrichting van het bedrijventerrein zelf is het onderwerp van gesprek aan tafel 1. We praten dan over:
- De indeling van het bedrijventerrein: wegen, groen en water, inpassing van de bedrijven tussen de windmolens.
- De gebouwen: hoogte en bouwmassa, eisen aan kavelinrichting, beeldkwaliteit.
- Milieuaspecten: geluid, stof, geur, externe veiligheid.
- Duurzaamheid op het terrein: bijvoorbeeld energie en biodiversiteit,
Bij deze tafel spreken we over de effecten van een bedrijventerrein op de omliggende kernen. Daarbij gaat het onder andere over de uitwerking van compensatiemaatregelen in de dorpen en de uitwerking van een regeling, als vangnet voor woningeigenaren.
Hier praten we over de zones tussen het bedrijventerrein en de woonkernen. Hierbij zoeken we naar de verhalen, geschiedenis en waardevolle elementen van het gebied en naar de kansen voor ecologie en recreatie. Daarbij gaan we met u in gesprek over de vraag hoe u deze zones wil gaan gebruiken en beleven en hoe deze eruit kunnen zien. Graag horen we welke waardevolle natuur- en landschapselementen we moeten behouden en versterken.
Deze website is een online platform over de ontwikkeling van de Oostpolder. U vindt hier alle informatie en kunt op elk moment reageren op plannen en (tussen)producten. Op de online leestafel kunt u alle documenten inzien. Wij gebruiken dit platform om alle informatie met u te delen, overzichtelijk op één plek.
De bewoners en belanghebbenden uit de directe omgeving van de Oostpolder krijgen een belangrijke rol in het uitwerken van de plannen voor de Oostpolder. We nodigen u uit om mee te doen. Dat kan op verschillende manieren.
Om de Oostpolder in te richten voor bedrijven, gaan we met de direct omwonenden in Oudeschip, Polen, Koningsoord, Nooitgedacht en Heuveldarij als eerste in gesprek over de uitwerking van de plannen. Deze mensen hebben de meeste kennis van de Oostpolder dus zij weten welke gebiedsverhalen, waardevolle plekken en nieuwe elementen we in het plan moeten opnemen.